Unelmana oma talo

Unelma oman yhteisen talon rakentamisesta vahvistui mentyämme naimisiin kesällä 2016. Tähän aikaan asuimme Espoossa rivitalon omistusasunnossa. Aloimme tutkimaan mistä löytyisi meille sopiva tontti unelmataloamme varten. Lähtökohtana oli, että tontti sijaitsisi Uudellamaalla, koska olimme kumpikin kotoisin täältä sekä myös ystävämme ja perheemme asuivat täällä. 


Tontin kriteereinä oli, että tontti olisi tarpeeksi suuri, se ei sijaitsisi tiiviillä kaava-alueella eikä muutenkaan kaava-alueella. Myös tontin raakamaan neliöhinta vaikutti päätökseen. Tutkimme tontti vaihtoehtoja jopa Ruotsinpyhtäälle asti, jossa tonttien hinnat ovat hyvinkin edullisia, mutta taas ajomatkat liian pitkiä, joten oli pakko löytää jokin kultainen keskitie tontin sijainnin suhteen. Luontevalta sijainnilta tuntui Sipoon nopeasti kehittyvä ja kasvava kunta, josta mieheni oli myös alunperin kotoisin.  Miehelläni olikin tiedossa parikin vaihtoehtoa Sipoon kunnassa, mitä voisimme harkita ja tutkia. Toinen vaihtoehdoista tippui heti alkujaan pois tontin kovan neliöhinnan takia. Loppujen lopuksi päädyimme ostamaan toisena olevan vaihtoehdon loppu syksyllä 2016.


Tontti oli kooltaan reilu 5000m2 suuruinen ja loivasti kalteva pohjoiseen päin. Puustoa ei ollut tontilla enää juurikaan, koska ne oli edellisen omistajan toimesta kaadettu. Kunnallistekniikka kulkee jo valmiina tontilla. Myös tieyhteys tontille on olemassa valmiina, joten ei ole tarvetta rakentaa pitkiä matkoja tietä päästääkseen tontille. 

Tässä kuva tontiltamme kaakkoon päin


Koska rahaa ei ollut omasta takaa riittävästi, oli jo tontin ostoa varten myytävä silloinen asuntomme pois. Ongelmana oli, missä asuisimme rakentamisen ajan. Mieheni kotipaikalla sijaitsi ”räjähtänyt” sivuasunto. Joten ensimmäinen rakennusprojekti olikin rakentaa kyseinen sivuasunto asumiskuntoon. Luontevalta kuitenkin tuntui kunnostaa sivuasunto anopille ja itse muutimme rakentamisen ajaksi päärakennukseen.


Keitä sitten olemme? Tiimiimme kuuluu kaksi vajaa nelikymppistä aikuista ja koira. Itse olen ammatiltani kokki, mutta olen hyvinkin kiinostunut sisustamisesta. Mieheni taas on ammatiltaan rakennusinsinööri, jolla pohjana talonrakentajan ammatti, toivottavasti tästä on apua 😄

Seuraavaksi alkoikin sitten talomallin valitseminen ja suunnittelu. 
Siitä sitten lisää seuraavassa postauksessa...

Tervetuloa seuraamaan  rakennusprojektiamme.

Kommentit

  1. Kiitos lukemastani blogista. Tulen mielenkiinnolla seuraamaan rakennusprojektia täältä taustalta. Tämä on minulle mainio keino päästä seuraamaan elämäänne ja nähdä mitä te kaksi vallatonta saatte aikaan. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Hieno juttu, että te saitte kuitenkin tuon asumisten järjesteltyä rakennusajalle. Me itse pohdimme samanlaisia asioita tällä hetkellä. Maanrakennustyöt toivottavasti alkaa suhteellisen pian, mutta meidän olisi nyt jo tarkoitus myydä nykyinen asunto, ja ostajakin on jo löytynyt. Ehkä tämä asia kuitenkin ratkeaa. Mekin todennäköisesti majoitumme perheeni pihapiirissä rakennusajan. https://www.hinauslevainen.fi/koneurakointi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkorakenteet, Räystäiden rakentaminen osa 4

Autotallin maanrakennus ja perustukset

Vesikaton levytys