Talomallin valinta

 
Nyt kun tontti oli hankittu, pystyimme alkamaan suunnittelemaan millaisen talon haluaisimme rakentaa. Itselläni oli pienestä pitäen ollut haaveena asua joskus mansardikattoisessa talossa, kun taas mieheni katseli enemmän moderneja ratkaisuja, joten talomallin valinta tuotti aluksi aikamoista päänvaivaa. Lähtökohtana kuitenkin oli puurakenteinen talo. Sattumalta huomasimme Mikkelin asuntomessujen mainoksessa Kuusamon hirsitalojen mallin Nuuna 40. Tähän taloon ihastuimme kuitenkin molemmat, joten oli pakko lähteä katsomaan taloa paikan päälle. Talon ulkonäkö oli se mikä meitä kiinnosti, mutta huonejakoa ja kokoa jouduttiin hieman muuttamaan.

Kuusamo Hirsitalo, Nuuna40

Siitä sitten suunnittelemaan meille sopiva huonejako. Lähtökohtana meille oli 3h +avoin olohuone/keittiö ratkaisu + toki saunaosasto. Mieheni luonnosteli erinäisiä pohjia varmaankin noin seitsemän kappaletta. Lopulta päädyimme vimeisen version peilikuvaan. Lopullinen pohja oli kooltaan 162 km2.
Lopullinen pohjakuva, Villa Wickholm

Julkisivut, Villa Wickholm

3D hahmotelma, Villa Wickholm
Koska mieheni tykkää puurakentamisesta, niin päätös tehdä talo paikanpäällä pitkästä tavarasta oli selvä. Joten talo on siis puuverhoiltu, puurakenteinen talo, maanvaraisella alapohjalla ja huopakatolla.
Miehen ammatista johtuen pyrimme rakentamaan taloa mahdollisimman pitkälle omin pikku kätösin.

Sitten VAIN lupaa hakemaan... Siitä sitten seuraavassa postauksessa.











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkorakenteet, Räystäiden rakentaminen osa 4

Autotallin maanrakennus ja perustukset

Vesikaton levytys