Vaatehuone luo arjen luksusta

Kun vaatehuone on toimiva, helpottaa se paljon arkea. Vaatehuoneesta tulee yleensä sotkuinen, jos kaikki tavarat eivät löydä omaa paikkaansa. Kannattaa siis jo kodin suunnitteluvaiheessa jäädä hetkeksi miettimään vaatehuoneen sisustusta. Pohdi mitä kenties tulet säilyttämään vaatehuoneessa, säilytätkö siellä pelkkiä vaatteita, vai kenties myös lakanoita, pyyhkeitä, koruja tai tavaroita joita tarvitsee vain harvoin esim. joulu, pääsiäiskoristeet. Millaista tilaa tarvitset? Kuinka paljon tarvitset hylly tai tankotilaa? Tarvitsetko seinäkoukkuja?
Suunnittele vaatehuoneesi niin ettei hukkatilaa jää hirveästi. Myös korkeus kannattaa ottaa hyödyksi.Ylähyllyillä voi säilyttää harvemmin käytettäviä tavaroita laatikoissa. Valmis säilytysjärjestelmä on helppo, mutta se on usein myös melko hintava ratkaisu. Järjestelmissä on paljon erilaisia elementtejä, koreja, hyllyjä ja tankoja. Säilytysjärjestelmien toimittajilla on yleensä hyvät ohjelmat, jolla voi suunnitella oman vaatehuoneen. Kannattaa käyttää luovuutta suunnittelussa, eikä jumittua tavanomaisiin ratkaisuihin.

Meidän vaatehuoneemme on 140cm leveä ja noin 4m pitkä, sekä korkeutta löytyy parhaimmillaan 280cm. Säilytysratkaisussa päädyimme Ikean Pax-mallistoon. Oikean puoleinen kaapisto on itselleni suunniteltu ja vasen miehelleni. Oikealla on 100 x 58cm kaapisto, jossa on kolme isompaa laatikkoa sekä niiden päällä ulosvedettävä hylly, jossa lokerikot koruille, vöille jne. Niiden päällä on lasihylly. Ylhäällä hylly, jonka alapuolella tanko ripustettaville vaatteille. Kaapiston vieressä toinen 50 x 58cm kaapisto, jossa kolme laatikkoa ja viisi hylly levyä. Vasemmalla puolella taas on 100 x 58 cm kaapisto, jossa neljä 100 x 35 cm laatikkoa, joiden päällä hylly. Laatikot sen vuoksi pienempiä, koska meillä on vaatehuoneessa kaapiston takana lattialämmityksen jakotukki, joten meidän täytyi jättää sille tila laatikoiden taakse. Ylhäällä kanssa hyllylevy, jonka alapuolella tanko. Toisessa kaapistossa neljä laatikkoa sekä viisi hyllyä. Keskelle meille jää noin metrin tila, johon tuli kampauspöytä ja peili. Meillä myös korkeutta parhaimmillaan 280cm, joten hankimme jossain vaiheessa jonkinlaiset laatikot kaapiston päälle.

Koska vaatehuone oli vain 140cm syvä ja kaapistot 236cm korkeita, kaapistot oli pakko kasata itse vaatehuoneessa. Tämä tietysti hankaloitti asennusta hiukan, varsinkin viimeisten kaapistojen kohdalla. Asennus sujui kuitenkin odotettua paremmin ja lopputulos ylitti kyllä odotukset. Kumpikin olimme alusta alkaen toivoneet käytännöllisyyttä vaatehuoneen toteutuksessa.



Ahtaaksi kävi asennus










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkorakenteet, Räystäiden rakentaminen osa 4

Autotallin maanrakennus ja perustukset

Vesikaton levytys