Makuuhuone

Makuuhuone on tärkeä tila. Vaikka siellä ei juurikaan oleskella, vietetään siellä kuitenkin iso osa vuorokaudesta. Makuuhuoneen tulisikin olla rentouttava paikka yöunille. Tämän takia kannattaa sisustuksesta tehdä mahdollisimman selkeä. Jos makuuhuone on täynnä kaikenlaista tavaraa, häiritsee se vain yöunia. Kannattaa välttää liian kirkkaita värejä, koska niillä voi olla turhan energisoiva vaikutus rauhoittumiseen tarkoitetussa ympäristössä. Värimaailmaltaan neutraali sisustus on harmoninen ja levollinen.
Meillä makuuhuone ei ole kovinkaan suuri, vain 13 neliötä, joten sisustamisessa pidimme mielessä että rauhoittavan tunnelman takaamiseksi emme ahtaisi tilaan kuin ne tärkeimmät eli sängyn ja yöpöydät sekä sängyn päätyyn penkin.

Hyvän unen takaamiseksi kannattaa panostaa aikaa myös oikeanlaisen sängyn/patjan hankintaan. Me päädyimme ostamaan viime habitare messuilta tempur sängyn, joka oli kylläkin melko hintava, mutta kumpikin olemme olleet tyytyväisiä hankintaan. Kummallakin meistä on työ, joka kuormittaa jonkin verran selkää, joten on hyvä kun on patja joka tukee.

Emme ole vielä saaneet hankituksi verhoja, mattoja tai päiväpeitettä. Kumpikin meistä nukkuu paremmin pimeässä, joten jonkinlaiset pimentävät verhot tulee meillä olemaan. Meillä on makuuhuoneessa symmetrian takia kolme ikkunaa sekä yksi lasiovi ja koska päämakuuhuoneen ilmansuunta on itäänpäin, niin aamuaurinko paistaa suoraan sisään, joten verhoilta vaaditaankin sen takia "pimentävää" ominaisuutta.
Sängystä noustessa on myös mukavampi astua pehmeälle matolle kun kovalle lattialle, joten matoksi valikoituu jossakin vaiheessa jonkinlainen "pörrömatto".

Perusvalaistus on meillä hoidettu makuuhuoneessa himmennettävillä 10W upotetuille LED spotti valaisimilla. Meillä on suhteellisen suuritehoiset spottivalaisimet kauttaaltaan, koska katon sisäkorkeus on suurimmaksi osaksi 3-5 metriä, joten näin saamme valoa lattiaan asti.

Meillä on makuuhuoneesta kulku suoraan vaatehuoneeseen, ja tilan säästämisen takia valitsimme vaatehuoneen oveksi Eclissen seinän sisään menevän lasisen liukuoven. Tästä kerromme lisää seuraavassa postauksessa.




Sängyn päätyseinälle valitsimme vaalean kiiltokuvioisen tapetin



Kommentit

  1. Todella kivan harmooninen kokonaisuus ja todella mukavan näköinen vuode myöskin. Mekin olemme suunnitelleet meidän makuuhuoneen remonttia, että meillä on oikeastaan hyvin samankokoinen kuin teillä, että meille tulee vain lisäksi pieni vaatehuone, joka on erotettu liukuovella. Tuo on kyllä totta ei varmaan liian railakkaita värejä kannata laittaa ja nimenomaan sängyssä panostaa laatuun. Itsekin pidän enemmän vähäeleisestä sisustamisesta hirveän runsaan sijaan. Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, ja mukava jos sait kirjoituksestamme inspiraatiota. =) Meillä on kanssa lisäksi vaatehuone, joka on erotettu lasisella liukuovella. Siitä kerromme seuraavassa blogikirjoituksessamme. Säästää todella paljon tilassa, kun on ovi mikä menee seinän sisään.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkorakenteet, Räystäiden rakentaminen osa 4

Autotallin maanrakennus ja perustukset

Vesikaton levytys