Kodinhoitohuone

Toimiva kodinhoitohuone helpottaa arjen kotitöitä. Meillä kodinhoitohuone ei ole järin suuri, joten sitäkin tärkeämpää oli saada siitä toimiva ja käytännöllinen.
Kaikki kotiimme tulevat laatat tulevat kymppilattioilta. Kodinhoitohuoneeseen, samoin kuin kylpyhuoneeseen ja saunaan valikoitui lopulta lattialaataksi  Overland Grigio rett 15x15 laatta.
Kalusteet valitsimme Topi-keittiöiltä. Ennen asennusta oli olo hiukan jännittynyt. Olimmeko onnistuneet kalustehankinnoissa? Eihän kodarista vain tule liian ahdas? Entä värimaailma, sopiiko kodariin sittenkään vihreä värimaailma, kun muuten talossamme tulee olemaan pääasiassa harmaata ja valkoista. Toteutuuko ajatuksissa oleva mielikuva?

Ovimalliksi valikoimme Topi-keittiöiden Rauhala malliston värissä vuonon vihreä. Siihen valitsimme messingin väriset vetimet. Altaaksi valikoitui harmaan värinen allas ja siihen messinkinen hana.
Pesutornin hankimme jo viime keväänä omakoti messuilta, myyjän mielestä on kuulemma kaikkien pesutornien rolls royce =D (AEG T8DAT867a & AEG L9FEP968a). On kuulemma erittäin energiatehokas ProSense tekniikalla. Olisi kiva kuulla käyttökokemuksia kyseisestä mallista, jos joltain teistä blogiamme seuraavista sellainen löytyy. Se odottaa jo kovasti asennusta ja käyttöönottoa autotallissamme =). Meillä kun rahaa ei mene juurikaan itse rakentamiseen kun teemme itse, niin olemme alusta asti päättäneet panostaa hiukan enemmän hankintoihin.

Aloitimme kodinhoitohuoneen kaappien asennuksen kulmakaapista, jonka jälkeen asensimme kaikki alakaapit. Tämän jälkeen asensimme yläkaapit ja viimeiseksi oven viereen tulevan korkean siivouskaapin sekä pesutornin päälle tulevan kaapin. Keskimmäiseen alakaappiin meille tuli ulos vedettävät pyykkikorit, muuten kaapeissa on hyllylevyt. Viimeiseksi asensimme tason. Tasona meillä on vaalea, marmorikuvioinen laminaattitaso. Mielestämme värit ja materiaalit sopivat hyvin yhteen ja lopputulos oli onnistunut. Täysin ei tietenkään vielä kokonaiskuvaa näe, kun rakennettavaa vielä riittää, joten pintoja on vielä suojattava.
Ylähyllyille meille tulee ainakin nyt aluksi korit, katsoo jos jossain vaiheessa hankimme niihinkin ylöspäin aukeavat ovet.
Meille tulee myös kodinhoitohuoneeseen vessanpönttö, mutta se asennetaan vasta myöhemmässä vaiheessa.









Välitilan laatta odottaa vielä asennusta

Kommentit

  1. Hyvältä näyttää värimaailma, eikä ole menty sieltä helpoimmasta päästä mikä on hyvä.

    Kätevän oloinen tuo pyöreä työmaavalaisin. Mikäköhän merkki ja malli mahtaa olla kyseessä? Ilmeisesti ketjutettava valaisin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Valaisimet ovat PROF led 28w 2700lm, ja tosiaan ketjutettavat. Valaisimessa kytkin ja 2 pistorasiaa. Eli voi ottaa välistä vaikka ketjukytketty. Valaisee hyvin muodosta johtuen. Myös ripustuskoukku kätevä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkorakenteet, Räystäiden rakentaminen osa 4

Autotallin maanrakennus ja perustukset

Vesikaton levytys