Sisustussuunnitelmia ynnä muuta

Kamala kun aika menee nopeaan, on ehtinyt vierähtämään jo pitkä tovi sitten viime blogi julkaisun. Meillä pitänyt kiirettä nyt kesän aikana sekä talon kimpussa (että ehtisi jouluksi valmiiksi, mikä olisi tarkoituksena), että lomaillessa. Päätimme tehdä pienen road tripin Norjaan ja ottaa hetkisen omaa aikaa arjesta että jaksaa sitten taas painaa töitä pitkän syksyn. Oli kyllä mahtava reissu ja aivan huikeat maisemat. Itse en ole koskaan aikaisemmin käynyt Norjassa, mutta mieheni on. Oli kyllä sellainen maa, jota kiertelemään on pakko lähteä toistekin. Yhteensä matkaa autolla taittui 4500km, menimme laivalla Turusta Tukholmaan, josta ajoimme Trondheimiin ja siitä laskeuduimme aina Kristiansandiin asti, josta oli alunperin tarkoituksena mennä lautalla yli Tanskan puolelle, mutta  lautat olivat loppuunmyytyjä joten jouduimme ajamaan Göteborgiin asti, josta pääsimme lautalla Tanskan puolelle. Kävimme Tanskassa pyörähtämässä Legolandissa sekä katsomassa pientä merenneitoa. Tanskasta ajoimmekin sitten taas Ruotsiin ja siitä laivalla yli Suomen puolelle.






Tehtiin myös kesän aikana pienenä sivu projektina pinnasänky veljeni lapselle/kummitytöllemme, joka syntyi viime viikolla. Voi mikä ihana prinsessa hän onkaan! =)



Pikkuhiljaa on pitänyt alkaa myös pohtia kunnolla minkälaista sisustusta taloon haluamme ja minkälainen värimaailma siellä tulee olemaan. Lähtökohtaisesti värimaailma tulee meillä olemaan harmaa/valkoinen, jota maustetaan pinkin/rosan sekä vihreän eri sävyillä. Ja kodinhoitohuonehan meillä tulee olemaan vihreä.

Talomme kohdalla olemme saaneet kesän aikana tehtyä terassin melkein kokonaan, ainoastaan saunaterassi puuttuu, sekä rappusia emme ole ehtineet vielä myöskään tekemään. Terassiahan meillä tulee olemaan 110m2, ja se kiertää melkein koko talon. Mutta siitä kerromme sitten seuraavassa blogi julkaisussa.

Ajattelin nyt tähän väliin tosiaan kertoa hieman taloomme tulevasta sisutuksesta. Olen jo alusta asti haaveillut minkälaiselta meidän talomme tulee valmiina näyttämään. Ja haaveiluhan on ihan parasta ja mikä hienointa niin se on myöskin ilmaista. Aina saa ja kannattaakin haaveilla, eri asia sitten onkin se että onko rahaa toteuttaa kaikki haaveensa.
Meille kodissamme on tärkeää luoda sellaiset tilat joissa on helppo rauhoittua. Tätä pyrimmekin luomaan sekä valaistuksen, värien ja eri materiaalien avulla. Meidän kodissamme tulee olemaan paljon luonnonvaloa jota tulvii sisään suurista ikkunoistamme sekä sen lisäksi pyrimme luomaan tunnelmaa myös epäsuoralla valaistuksella.

Takka tulee meillä näillä näkymin olemaan valkoinen kolmeen suuntaan avautuvalla hissiluukulla. Takka sijoittuu meillä keskelle taloa, jolloin takkatulesta voi nauttia sekä olohuoneessa sohvalla istuen että ruokapöydän äärellä istuessa. Päädyimme myös takan osalta valitsemaan kiertoilmatakan, koska emme niinkään tarvitse takkaa lämmitykseen vaan ensisijaisesti luomaan tunnelmaa.

Keittiöstä laitoimmekin jo alkukeväästä postauksen. Sen me päädyimme hankkimaan pitkän pohdinnan jälkeen Noblessalta. Keittiömme tulee olemaan selkeälinjainen kokonaisuus, jossa on integroidut kodinkoneet sekä paljon säilytystilaa. Kaikki tavarat saa halutessaan piiloon ovien taakse. Valkoiset kaapistot harmaansävyisellä puutasolla sekä saarekkeessa harmaansävyiset kaapistot vaalealla marmorikuvioisella kivitasolla. Saarekkeessa päädyimme kivitasoon sen takia että meillä tulee olemaan liesitaso saarekkeessa ja kuuman kattilan voi halutessaan laskea kivitasolle ilman että pinta vahingoittuu.
Olisimme halunneet hankkia myös kylpyhuoneen sekä kodinhoitohuoneen Noblessalta, mutta sieltä emme löytäneet haluamamme näköisiä kaapistoja. Myöskin suurta päänvaivaa on tuottanut se että ihastuin eräässä sisustusohjelmassa olevaan vihreänsävyiseen kodinhoitohuoneeseen ja nyt sellaisia kaapistoja ei meinannut löytyä mistään. Ei ennen kuin satuimme sattumalta menemään ostosreissullamme Topi keittiöille, ja siellä sattumalta huomasin juuri samanväriset kaapistot kun mitä olen metsästänyt, joten näillä näkymin tulemme hankkimaan kodinhoitohuoneen Topi keittiöiltä. Ehkä päädymme kylpyhuoneen osalta samaan toimittajaan.

Kylpyhuoneeseen haluamme luoda hiukan spa -tunnelmaa. Meillä tulee kylpyhuoneeseen poreamme, jonka taakse tulee tehosteseinä kuviolaatalla sekä ajattelimme laittaa tehosteseinät myöskin suihkujen taakse. Alunperin ajatuksena oli laittaa suihkujen väliin upotettu seinähylly pesuaineille, mutta päädyimme loppujen lopuksi rakentamaan kummallekin puolelle seinää sivuhyllyt.
Laatat tulevat olemaan sovereign -mallistoa ja ne tulevat kymppilattialta. Värimaailma  kylpytiloissa tulee olemaan vaaleanharmaa.
Saunan osalta suunnitelmat olevat vielä hiukan auki, mutta toivoisin sinnekin harmaata sävymaailmaa.

Tälläinen laatta tulee poreammeen taakse tehosteseinäksi









































Tälläistä laattaa ajattelimme suihkun taakse














































Kodinhoitohuone meillä tulee olemaan tosiaan talon muusta värimaailmasta poiketen vihreä. Toki samaa vihreää sävyä talossamme tulee näkymään sisustustyynyissä. Altaaksi toivoisin samanlaista isoa allasta mikä näkyy alhaalla olevassa kuvassa, ainut vaan etten vielä tiedä onnistuuko Topi keittiöiltä saada kaapistoja kyseiseen altaaseen sopiviksi. Välilaataksi tulee harmaansävyinen laatta sekä tasoksi vaalea puinen taso.




Tällaista värimaailmaa olin suunnitellut kodinhoitohuoneeseen ja kuvassa myös allas minkä haluaisin. Mitä mieltä olette?





Tässä vähän kuva materiaalia minkälaisesta sisutuksesta tykkään ja minkälaista meilläkin suurinpiirtein tulee olemaan. Myös ladonovi tulee olemaan jossakin kohtaa talossamme.




















Makuuhuoneessa tälläinen värimaailma ja kenties myös samanlainen tapetti kun kuvassa.







 













 Ja olohuoneessa jotain tämän suuntaista..











Sekä vielä ruokailutila






















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkorakenteet, Räystäiden rakentaminen osa 4

Autotallin maanrakennus ja perustukset

Vesikaton levytys