Keittiösuunnittelu ja sen vaiheet

Keittiötä suunnitellessa mielessä oli jo tietynlainen mielikuva tulevasta keittiöstä sekä sen värimaailmasta. Ajatuksena oli aluksi hankkia Ikean keittiö, sieltä olisi saanut ehkä halvimmalla ja olinkin kiintynyt siellä jo yhdenlaiseen keittiön ovimalliin, mutta kun kiertelimme tutustumassa eri keittiövalmistajiin, niin päädyimme monien mutkien kautta lopuksi Noblessaan.

Huomasimme, että messujen kautta on todella vaikea saada aikaa keittiösuunnitteluun. Varasimme aluksi ajan Lahden rakennusmessujen kautta Giganttiin Epoq keittiön suunnitteluun, mutta loppujen lopuksi emme koskaan päässeet tapaamiseen asti. Meille oli jo aika sovittuna tietylle päivälle, mutta päivää ennen saimme soiton että edustaja oli sairastunut, joten sovittiin että hän soittelee kun on parantunut ja sovimme uuden ajan. Soittoa ei kuitenkaan koskaan loppujen lopuksi tullut. Ajattelimme että jos asiakaspalvelu on tota luokkaa, niin eipä varmaan muutkaan palvelut ole sen parempia, joten emme itsekään olleet enää yhteydessä sinnepäin.

Syksyllä 2018 varasimme sitten yhteydenotto ajan  Habitare messuilta Noblessan edustajalta. Sovittiin että sieltä oltaisiin yhteydessä parin viikon sisään. Yhteydenottoa ei sieltäkään kuitenkaan koskaan kuulunut. Ajattelimme kuitenkin, että messuilla varmaankin he saavat niin paljon yhteydenotto pyyntöjä, että eivät kaikkia pysty huomioimaan. Päätimme siis itse mennä suoraan Noblessaan ja sopia tapaamisajan keittiösuunnitteluun. Alkuun menimme edelliseen Noblessan Vantaan pisteeseen, jossa oli hieman kokemattomampi kaveri vastassa, jonka kanssa kuitenkin sovimme tapaamisajan (tämä oli ainoa kaveri silloin paikalla). Sovimme, että lähetämme hänelle pohjakuvat talostamme viikkoa aikaisemmin kuin sovittu suunnitteluaika olisi ollut. Sieltä tuli kuitenkin heti pohjakuvien lähetyksen jälkeen automaattiviesti takaisin, että kyseinen kaveri ei ole enää heidän palveluksessaan, joten taas olimme lähtöruudussa. Viestissä oli annettu uuden henkilön yhteystiedot, jolle sitten lähetimme viestiä ja kysyimme onko meillä vielä sovittu tapaamisaika voimassa. Vastauksena saimme, että heillä ei ole mitenkään mahdollista ottaa suunnitteluaikaa sovitulle päivälle, joten loppujen lopuksi suunnitteluaikamme siirtyi kuukaudella eteenpäin. Tämä johtui osittain siitä, että heidän toimipaikkansa siirtyi kokonaan uuteen toimipisteeseen.

Yhtenä kauniina päivänä sitten koitti tämä jo meidän kauan odottama keittiönsuunnittelu aika. Ja saimmekin siihen todella pätevän ja ammattitaitoisen henkilön, jonka kanssa suunnittelimme tulevan talomme keittiön. Jo suunnitellessamme taloa, mieheni oli lyönyt lukkoon lähtökohdat keittiölle, kuten keittiön koon ja mallin. Joten suunnittelimme aika pitkälti tämän ympärille. Viemäripaikat ja kylmälaitteiden sekä hellan sijainnit oli päätetty ja osittain myös tehty (viemäripisteet).


Mieheni suunnittelema pohjapiirros


Suunnitelmissamme oli alkujen alkuaan että värimaailma tulisi olemaan valkoista ja harmaata. Valkoiset keittiön kaapistot peilikehyksellä sekä puisella työtasolla, sekä saarekkeeseen harmaanväriset laatikostot/kaapistot vaalealla kiviaineisella työtasolla. Halusimme että kun saarekkeeseen tulee hellataso, niin kuuman kattilan tms. pystyy laskemaan työtasolle ilman huolta pinnan pilaantumisesta. Olimme jo monien messujen kautta ja kattomuodon vuoksi päätyneet valitsemaan hellan, jossa on integroitu  alaspäin imevä liesituuletin. Mieheni oli jo päätynyt valitsemaan Bora mallisen hellan/liesituulettimen. Päädyimme kuitenkin valitsemaan vastaavan tyylisen, ja huomattavasti edullisemman vaihtoehdon Noblessan yhteyskumppaneilta.


Kuvassa aluksi ajattelemamme Bora Basic


Kuten jo alussa kerroin niin mielessäni oli jo mielikuva siitä, minkälainen keittiö tulisi olemaan. Jonkin verran ongelmia kuitenkin tuotti se, että Noblessalla ei ollut sen tyylistä kaapistoa kun olin ajatellut kuin valkoisen/vaaleanharmaan värisenä, joten jouduimme valitsemaan saarekkeeseen eri malliset laatikostot/kaapistot kuin mitä muuhun keittiöön tulee. Myöskään sellaisia vetimiä mitä olin ajatellut ei ollut Noblessan valikoimissa, joten jouduin miettimään sitä puolta uudestaan. Päädyimme siihen että ylä kaapistojen oviin tulee nuppimalliset vetimet sekä laatikostoihin/saarekkeeseen tulee leveämmät vetimet. Mieli voi kuitenkin vielä muuttua moneen kertaan ja voi olla että otamme kaapistot ilman vetimien kiinnitysreikien porausta ja valitsemme ajattelemamme vetimet muualta. Aikaa vielä on, kun toimitus keittiölle on vasta alustavasti syyskuussa. =)

Minkälainen keittiö meille sitten on tulossa?
Alla on kuva keittiöstämme niinkuin me sen Noblessan edustajan kanssa suunnittelimme.
Sisäkulmaan tulee myös vitriinikaapistot, mutta se ei näy kuvasta, koska tietoteknisistä syistä sovellus ei osannut sitä näyttää. Myöskään välitila ei tule olemaan sellainen kuin kuvassa, vaan se tulee olemaan jonkinlainen valkoinen laatta tiililadontana. Hanaksi valitsimme korkean, kaarevan mallin vedettävällä suihkupäällä. Emme halunneet keittiöömme integroitua jääkaappia sekä pakastinta, vaan ne tulevat olemaan rosteripintaiset. Uuniksi valitsimme höyrytoiminnolla olevan uunin (itse olen ammatiltani kokki, joten tämä oli pakko saada =) ). Villinä korttina päädyimme vielä viime hetkellä valitsemaan keittiöömme integroidun kahviautomaatin. Tosin huomasimme tilausvahvistuksesta että kyseisestä mallista ei saa kuin espressoa, joten se menee vielä vaihtoon. Suunnittelu käynnillä nautimme heillä kahvia automaatista josta sai useammanlaista kahvia ja ihastuimme tähän automaattiin, joten varmaankin kyseinen automaatti tulee myös meille. Aluksi suunnitelmissamme oli ottaa myös viinikaappi, mutta päätimme loppujen lopuksi ottaa vain viinihyllyn/lokerikon, koska nautimme kuitenkin aika harvoin viiniä.


Tässä suunnitelma keittiöstämme, kuten se tulee näilla näkymin olemaan.






 Tässä muutama fiilistelykuva, minkä pohjalta suunnittelimme keittiömme. Niinkuin kuvista huomaatte, niin olen rakastunut hieman maalaisromanttiseen tyyliin.


Tässä kuvassa on valaisimet, jotka haluaisin myös meille saarekkeen yläpuolelle. Ongelmia tuottaakin sitten se, mistä löydän tuollaiset valaisimet.Vinkatkaahan, jos tiedätte mistä tuollaisia valaisimia löytyisi.

Toinen vaihtoehto välitilaan on tälläinen laatta.

Tässä vetimet, jotka itse haluaisin keittiöömme, mutta ei löytynyt Noblessan valikoimista.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkorakenteet, Räystäiden rakentaminen osa 4

Autotallin maanrakennus ja perustukset

Vesikaton levytys